Taruškų alaus bravoras


Vieni iš pagrindinių „Aukštaitijos bravorai“ grupės alaus gamintojų yra UAB „Taruškų alaus bravoras“ ir UAB „Miežiškių bravoras“, įsikūrę netoli Panevėžio miesto, vaizdingame Juostos upės regione, Trakiškio gyvenvietėje. Per dešimtmetį čia vystėsi ir plėtėsi šių bravorų veikla. Išskirtinis bruožas, kad šiuos alaus bravorus skiria tik siena. Jie įsikūrę viename pastate. Tai vienintelis atvejis Lietuvoje, kada du skirtingą alų gaminantys bravorai įsikūrę vienas šalia kito. Kaip tik „Taruškų bravore“ atsirado populiari, nefiltruoto alaus rūšis -„Kanapinis“. Jis gaminamas dviejų skonių: „Kanapinis šviesus“ ir „Kanapinis tamsus“- karamelinio skonio alus. Ši rūšis greitai buvo pamėgta alaus gurmanų už savo originalias savybes. „Kanapinis“ pirmiausia buvo pradėtas ragauti populiariausioje miesto kavinėje „Krantolis“. Dabar ši rūšis paplitusi visoje Lietuvoje ir už jos ribų-Latvijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Baltarusijoje ir kt. Šios ir kitų mėgiamų alus rūšių galima rasti visose nefiltruoto alaus pardavimo vietose, pažymėtose firminiu ženklu „Aukštaitijos bravorai“.

Taruškų alaus bravoras – Alaus madų diktatorius




„Aukštaitijos bravorai“ alus

Vieninteliai Lietuvoje galintys pasiūlyti unikalų 2L talpos Aukštaitijos vietovėse verdamą, ir tik joms būdingą išskirtinio skonio alų. Galime drasiai teigti, kad tai aukščiausios klasės gyvas alus.

Alk. 5,5%

„Kvietinis“ alus

Nefiltruotas, drumstas, lengvo ir gaivaus skonio baltas alus. Šio alaus fermentacijai naudojamos aukštutinio rugimo mielės sukuria subtilų vaisių ir gvazdikėlių aromatą.

Alk. 4,6%

„Kanapinis“ šviesus alus

Gintarinės spalvos alus, kuriame puikaus apynių derinio dėka pasiektas subalansuotas kartumas bei gaivus ir išraiškingas skonis.

Alk. 5,1%

„Kanapinis“ tamsus alus

Karamelinis salyklas suteikia šiam alui ryškų karamelinį skonį ir kvapą, kurį papildo puikus aromatinių apynių derinys.

Alk. 5,3%

„Ruginis“ alus

Verdant alų naudojamas ruginis salyklas, kuris suteikia charakteringo gaivaus skonio, o aukštutinės fermentacijos mielės leidžia atsiskleisti švelniam vanilės ir gvazdikėlių aromatui.

Alk. 5,2%

„Kanapių“ alus

Tai puikus, subalansuotas aukso spalvos alus. Skrudintos kanapių sėklos suteikia šiam alui išraiškingą skonį ir aromatą.

Alk. 5,0%

„I.O.Boiko“ šviesus alus

Praėjusiame šimtmetyje vokietės I.O. Boiko Aukštaitijoje pradėtas virti alus, praturtintas ruginiu salyklu, iš visų kitų alaus rūšių išsiskiria individualiu, savitu skoniu ir palankiai įvertintas Kulinarijos paveldo fondo.

Alk. 5,0%


„Madonos“ alus

Madona - tirštas ir saldaus skonio alus. Stiprų ir išraiškingą salyklinį skonį bei aromatą šiam vario spalvos alui suteikia ypatinga gaminimo technologija ir karamelinis salyklas.

Alk. 5,9%


„Ainių“ alus

Miežinio, ruginio ir kvietinio salyklų derinys suteikia šiam alui ryškų charakteringą skonį. Aukštutinio rūgimo mielės raugindamos misą suformuoja lengvą gvazdikėlių aromatą.

Alk. 5,0%


„Porterio“ alus

Porteris - tamsus Porterio tipo alus. Pagamintas iš penkių (šviesaus miežinio, Munich, karamelinio, šokoladinio ir deginto) salyklų. Alus įvertintas ne tik vietinių tamsaus alaus megėjų, bet ir svečių iš užsienio.

Alk. 6,0%