Projektas „UAB "Kupiškio alus"

UAB „Kupiškio“ įvykdė projektą „UAB "Kupiškio alus" naujų užsienio rinkų plėtra“ (VP2-2.1-ŪM-04-K-05-301), kuriam skirtas finansavimas pagal Lietuvos 2007–2013 metų Europos Sąjungos struktūrinės paramos panaudojimo strategiją ir Ekonomikos augimo veiksmų programos priemonę „Naujos galimybės“ iš Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšų.

Projekto pradžia – 2014 m. liepos 10 d., projekto pabaiga – 2015 m. rugsėjo 5 d.

Projektui įgyvendinti skirta 12.294,74 Eur iš Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondo.

Projekto eigoje įmonė dalyvavo dviejose tarptautinėse parodose: tarptautinėje specializuotoje maisto pramonės parodoje Rygoje (Latvija) RIGA FOOD’15, kuri vyko rugsėjo 2–5 dienomis irtarptautinėje specializuotoje maisto pramonės ir gėrimų parodoje IFE Londone kovo 22–25 dienomis.

Parodose buvo pristatyti UAB „Kupiškio alus“ produktai, sulaukta didelio susidomėjimo, gerų atsiliepimų, parsivežta minčių ir idėjų naujiems gaminiams. Su potencialiais pirkėjais pasirašomi ketinimo protokolai ir derinamos bendradarbiavimo sutartys.

Projektas prisidėjo prie „Kupiškio alus“ vardo garsinimo ir naujų klientų paieškos.



„Butautų dvaro“ šokolado juodasis alus

Išvirtas iš penkių - šviesaus Pilsner, Miuncheno, karamelinio, juodojo ir šokoladinio - salyklų derinio, kuris suteikia šiam alui tamsaus raudonmedžio spalvą ir subtilų juodojo šokolado kartumą bei aromatą.

Alk. 6,0%

„Kvietinis“ alus

Nefiltruotas, drumstas, lengvo ir gaivaus skonio baltas alus. Šio alaus fermentacijai naudojamos aukštutinio rugimo mielės sukuria subtilų vaisių ir gvazdikėlių aromatą.

Alk. 4,6%



« atgal

Auga Aukštaitiško alaus populiarumas užsienyje

Šiemet Aukštaitijos bravorai alaus eksportą jau išaugino trigubai, palyginus su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Šiuo metu Aukštaitiškas alus eksportuojamas į Latviją, Estiją, Lenkiją ir Rusiją. Ypač auga eksportas į Lenkiją.

„Šiais metais ypač išaugo alaus eksportas į Lenkiją. Turime net 4 nuolatinius distributorius, kurie mielai perka mūsų alų ir juo prekiauja savo šalyje. Taip pat šį pavasarį pradėjome tiekti alų ir į Kaliningrado sritį“, - sako Aukštaitijos bravorų atstovas Saulius Dilys.

Per vasario – kovo mėnesius į užsienį išvežta per 100 tūkst. litrų gyvo alaus. Tai beveik 70 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Populiariausi eksportuojami „Kanapinis“, „Butautų“ (šviesus ir tamsus), „Magaryčių“ bei „Boiko“ alūs, išpilstyti į 0,5, 1 litrų talpos stiklo tarą.

Praėjusiais metais “Aukšatitijos bravorai” daugiausia alaus eksportavo į Latviją. Į kaimyninę šalį buvo išvežta 120 tūkst. l. alaus.

S. Dilio teigimu, Lietuviško gyvo, nefiltruoto ir nepasterizuoto alaus populiarumas auga ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Bendrovė pradėjo derybas dėl alaus eksporto į Angliją. „Alus sėkmingai įsitvirtino kaimyninėse šalyse, tikimės ras savo vietą ir tautiečių tarpe Anglijoje“, - sako S. Dilys.

„Aukštaitijos bravorų“ alaus daryklos įsikūrė skirtinguose Lietuvos regionuose (Biržuose, Kupiškyje, Panevėžyje, Anykščiuose), kurie nuo seno garsėja kaip alaus regionai, puoselėjantys gilias šio krašto aludarystės tradicijas. Jų alus pagamintas iš natūralių produktų – tyro vandens, salyklo ir apynių, nenaudojant jokių papildomų cheminių medžiagų.