„Butautų dvaro“ šviesusis alus

„Butautų dvaro“ šviesusis tai unikalus Senosios Biržų krašto aludarystės aplikimas. Pasak legendos, šis alus jau buvo žinomas nuo 1750 m. Alaus skonis švelnus, o ilgai išliekanti tiršta puta suteikia alui subtilumo. 2010 Metų gaminio konkurse šis alus laimėjo Aukso medalį.

Alk. 5,1%

„Butautų dvaro“ tamsusis alus

„Butautų dvaro“ tamsusis tai unikalus Senosios Biržų krašto aludarystės palikimas. Alaus brandinimas leidžia jam įsisavinti fermentacijos bei nokinimo metu išsiskiriančią natūralią angliarūkštę ir padeda formuoti alaus putą. 2010 Metų gaminio konkurse šis alus laimėjo Aukso medalį.

Alk. 5,3%

„Butautų dvaro“ šokolado juodasis alus

Išvirtas iš penkių - šviesaus Pilsner, Miuncheno, karamelinio, juodojo ir šokoladinio - salyklų derinio, kuris suteikia šiam alui tamsaus raudonmedžio spalvą ir subtilų juodojo šokolado kartumą bei aromatą.

Alk. 6,0%


„Keptinis“ tamsus alus

Originalus, dvelkiantis subtiliu, ant laužo kepto miežių salyklo kvapu. Alaus spalva maloniai tamstelėjusi, beveik iki rudumo. Alaus puta tiršta ir smulki.

Alk. 5,7%

2012 metais Viena žymiausių pasaulyje nepriklausomų degustuotojų asociacija interneto svetainėje ratebeer.com skelbianti pasaulio alaus reitingus, geriausiu lietuvišku alumi pripažino Kupiškėnų „Keptinį“ alų.

„Kupiškėnų šventinis“ tamsus alus

Išpilstytas į netradicinius prancūziško tipo butelius. Šis alus ne tik nustebins savo išskirtiniu skoniu, bet ir papuoš jūsų šventinį stalą. Karamelinis salyklas šiam alui suteikia malonų, karčiai saldų skonį.

Alk. 5,2%

„Magaryčių“ alus

Magaryčios šnekamojoje kalboje reiškia vaišės, kokį nors reikalą atlikus (pardavus, nupirkuis, sutartį sudarius ir pan.). Gamybos metu neatskiriamos mielės, kuriose gausu baltymų bei B grupės vitaminų.

Alk. 5,8%



„Miežiškių bravoro“ šviesus alus

Bravoro alus gaminamas pagal klasikinę technologiją. Natūralios žaliavos, atvira fermentacija bei ilgas ir kruopštus brandinimas suteikia šiam alui išraiškingą skonį su švelniu aromatinių apynių kartumu.

Alk. 5,1%


„Miežiškių bravoro“ tamsus alus

Alaus gamyboje naudojamas karamelinis salyklas suteikia alui malonų karamelinį skonį ir kvapą.

Alk. 5,3%

Taruškų alaus bravoras


„Aukštaitijos bravorai“ alus

Vieninteliai Lietuvoje galintys pasiūlyti unikalų 2L talpos Aukštaitijos vietovėse verdamą ir tik joms būdingą išskirtinio skonio alų. Galime drąsiai teigti, kad tai aukščiausios klasės gyvas alus.

Alk. 5,5%

„Kvietinis“ alus

Nefiltruotas, drumstas, lengvo ir gaivaus skonio baltas alus. Šio alaus fermentacijai naudojamos aukštutinio rugimo mielės sukuria subtilų vaisių ir gvazdikėlių aromatą.

Alk. 4,6%

„Kanapinis“ šviesus alus

Gintarinės spalvos alus, kuriame puikaus apynių derinio dėka pasiektas subalansuotas kartumas bei gaivus ir išraiškingas skonis.

Alk. 5,1%

„Kanapinis“ tamsus alus

Karamelinis salyklas suteikia šiam alui ryškų karamelinį skonį ir kvapą, kurį papildo puikus aromatinių apynių derinys.

Alk. 5,3%

„Ruginis“ alus

Verdant alų naudojamas ruginis salyklas, kuris suteikia charakteringo gaivaus skonio, o aukštutinės fermentacijos mielės leidžia atsiskleisti švelniam vanilės ir gvazdikėlių aromatui.

Alk. 5,2%

„Kanapių“ alus

Tai puikus, subalansuotas aukso spalvos alus. Skrudintos kanapių sėklos suteikia šiam alui išraiškingą skonį ir aromatą.

Alk. 5,0%

„I.O.Boiko“ šviesus alus

Praėjusiame šimtmetyje vokietės I.O. Boiko Aukštaitijoje pradėtas virti alus, praturtintas ruginiu salyklu, iš visų kitų alaus rūšių išsiskiria individualiu, savitu skoniu ir palankiai įvertintas Kulinarijos paveldo fondo.

Alk. 5,0%


„Madonos“ alus

Madona - tirštas ir saldaus skonio alus. Stiprų ir išraiškingą salyklinį skonį bei aromatą šiam vario spalvos alui suteikia ypatinga gaminimo technologija ir karamelinis salyklas.

Alk. 5,9%


„Ainių“ alus

Miežinio, ruginio ir kvietinio salyklų derinys suteikia šiam alui ryškų charakteringą skonį. Aukštutinio rūgimo mielės raugindamos misą suformuoja lengvą gvazdikėlių aromatą.

Alk. 5,0%


„Porterio“ alus

Porteris - tamsus Porterio tipo alus. Pagamintas iš penkių (šviesaus miežinio, Munich, karamelinio, šokoladinio ir deginto) salyklų. Alus įvertintas ne tik vietinių tamsaus alaus megėjų, bet ir svečių iš užsienio.

Alk. 6,0%